THE BEST SIDE OF ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The best Side of istiridye mantar tohumu

The best Side of istiridye mantar tohumu

Blog Article

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Yenebilir mantarlar arasında yer alsa da elbette onu güvenilir yerlerden temin etmek ve asla pişirmeden yememek gerekiyor. Peki

İstiridye mantarıyla uyumlu bir başka sebze olan karnabaharı da unutmak olmaz. Bugüne dek onları bir arada kullanmayı Helloç düşünmediyseniz mevsimi geçmeden kolayca hazırlanan bu tarifi en az bir kez sofranıza konuk etmelisiniz.

Kuzugöbeği ılımale iklimlerde yetişen yenilebilir mantar çeşididir. Nisan ayından Couldıs ayının sonlarına kadar bahar aylarında yetişir. Kuzugöbeği, uzun bir hücre tabakası ile kaplı sıra dışı yapısı ile karakterize edilir.

Mantar yetiştiriciliği hakında hiç bir şey bilmeyen biri bile kısa zamanda kendi mantarını yetiştirecek bilgi ve tecrübeye sahip olacaktır.

Ayrıca bu tür platformlardaki ilanlarda Adres kısımları da yer almaktadır, bu adresler eğer bulunduğunuz şehirdeyse gidip elden olarak da tohumları alabilirsiniz.

· İceberg marulu genellikle soğuk hava koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle baharın erken veya sonbaharın başlarında ekebilirsiniz. Toprak sıcaklığı 5-eighteen °C arasında olmalıdır.

Eğer package üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez yardımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

İlkbahar aylarında toplanıp tezgahlarda sergilenmeye başlanan kuzu göbeği mantarları, krem ve kahverengi tonlarındaki rengi, bal peteğine benzeyen şapkalı kısmı ve içi boş silindir sapları ile diğer mantarlardan kolayca ayrılabiliyor.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to get the most effective YouTube working experience and our most recent functions. Find out more

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği website mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

Poşet içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek için gerekli malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğday kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fıs fileıs propertyımı ile sulanmalıdır.

Mevsim şartlarına uygun olarak aşılanan yüksek kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.

Report this page